ONZE BRODEN

Al onze broden zijn gerezen op basis van zuurdesem en worden met de hand bewerkt. Een brood is gemiddeld 24 tot 28u onderweg in onze bakkerij voordat het in de oven gebakken wordt. Om die reden wordt het deeg altijd de dag voor het bakken klaargemaakt en worden de broden in hun rijsmandje s’nachts traag in de koeling gerezen. Wij werken met lokale, biologische granen die in de steenmolen tot bloem of meel worden gemalen.

Naargelang de dag van de week hebben wij een zeker aanbod aan soorten brood…

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

boerenbrood, volkoren brood, roggebrood

boerenbrood, volkoren brood, granen brood, roggebrood

boerenbrood, volkoren brood, granen brood, rogge met gekiemde granen, spelt brood

boerenbrood, volkoren of granen brood, spelt, spelt fruit broodje, desem stokbroden, rogge met gekiemde granen

boerenbrood, volkoren of granen brood, spelt, spelt fruit broodje, desem stokbroden, rogge met gekiemde granen

Daarnaast maken wij ook… 

Handgevormde bio zuurdesem croissants, chocoladebroodjes, kaneelrolletjes, enz.

Worstenbroodjes en appel gebakjes met volkoren bladerdeeg

Cakes, koekjes en brownies

 

Voor ‘De Wereld van Bruegel’ tentoonstelling in Bokrijk kan je uitzonderlijk van april t.e.m oktober 2019 onze versie van een Bruegel wafel komen proeven. Dit in de bakkerij op zaterdag, zondag en feestdagen vanaf 15u.

Onze Bruegel wafel is een knapperige wafel op basis van desem gemaakt van Limburgs gerstmeel gemalen in de Dorpsmolen van Stevoort, mout poeder en lokale honing als zoetstof en biologische boerenboter. De wafel is een beetje zuur, een beetje zoet, doet een beetje aan bier denken maar vooral veel aan wafel. Het is een stevige wafel die het lekkerste is recht uit het ijzer.

 

BOTERHAM VAN DE DAG

Elke vrijdag, zaterdag en zondag zijn er stevige boerenboterhammen te verkrijgen in de bakkerij, gemaakt met lokale seizoens producten. Perfect voor een picnick in Bokrijk! De boterhammen zijn beschikbaar vanaf 11.30u t.e.m 14u. Voor meer informatie over de boterham van de week kan je onze facebook pagina of instagram checken.