Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Mar
24
10:00 AM10:00

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Mar
3
10:00 AM10:00

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Feb
24
10:00 AM10:00

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Aug
27
10:00 AM10:00

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Jul
30
10:00 AM10:00

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Jul
9
10:00 AM10:00

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Jun
25
10:00 AM10:00

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
[Uitgesteld] Atelier Oergranen @De Superette Bokrijk
Mar
26
9:00 AM09:00

[Uitgesteld] Atelier Oergranen @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Mar
5
9:00 AM09:00

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Atelier Pizza in de houtoven @De Superette Bokrijk
Feb
14
7:00 PM19:00

Atelier Pizza in de houtoven @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Kids Pizza workshop @De Superette Bokrijk
Feb
14
10:00 AM10:00

Kids Pizza workshop @De Superette Bokrijk

Tijdens deze workshop krijgen de kids een snelle introductie in het maken van pizza deeg op basis van zuurdesem. Ze leren hoe je dit deeg maakt hoe je tot een pizza vormt en daarna krijgen ze wat tips over het beleggen en bakken van de pizza. Het wordt een echte doe-workshop, niet te veel theorie en veel actie!

Inbegrepen: Je zelfgemaakte pizza en een drankje

Voor kids van 6 tem 12jaar

View Event →
SOLD-OUT Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Feb
5
9:00 AM09:00

SOLD-OUT Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk
Jan
15
9:00 AM09:00

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

Tijdens de basisworkshop krijg je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood. Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette Bokrijk werken we met een houtoven, maar we leggen je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je gewone oven kan bakken. Het wordt een echte doe-workshop: niet te veel theorie en veel actie!
Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.

View Event →
Bokrijk Winteravonden
Jan
5
to Jan 7

Bokrijk Winteravonden

In museumdelen Kempen en Haspengouw nemen nostalgische kermisattracties je terug in de tijd.  In de schiettent mik je met vaste hand op staafjes of op de roos en je kracht testen doe je op de Kop van Jut!. Wie vindt de weg in het Spiegeldoolhof of durft de Cakewalk aan? Of liever een rustig ritje op het reuzenrad of de statige Grand Carousel, de kermisattracties staan garant voor uren familieplezier! Alles wordt opgeluisterd door muziek uit de draaiorgels en winterse hapjes en drankjes staan klaar. Als de avond valt geniet je van spetterend vuurwerk (om 19 uur)!

In de Oude Stad vertellen de muren een winters verhaal en is er een winterdorp op het marktplein (enkel van 26 tot 30 december). Bezoek ook zeker De sixties en beleef de kerstsfeer recht uit de jaren 60.

Om 17u30 en 20 uur is er een magische Vuurparade! Vuurdansers banen zich een vurige weg doorheen het museum, van museumdeel Kempen naar Haspengouw en terug. E-Volution is het nieuwste, mystieke vuurspektakel van het vuurgezelgschap De Oerspong. Bij hun terugkeer in het museumdeel Kempen brengen ze een afsluitende vuurschow vol dans, muziek en theater.

Wil jij kans maken op een Bokrijkabonnement voor het hele gezin? Post jouw favoriete foto  op facebook of instagram met de #winteravondenbokrijk en wie weet win je een gezinsabonnement 2018! Bekijk de voorwaarden van de wedstrijd.

Praktische info

Van 26 december tot en met 30 december, en van 5 januari tot en met 7 januari, telkens van 16 uur tot 21 uur.

  • De historische huizen zijn gesloten tijdens Winteravonden.
  • Museumdeel Oost- en West Vlaanderen is niet toegankelijk
  • Herberg St-Gummarus, De Superette Bokrijk, de snoepwinkel en de museumshop in het Openluchtmuseum zijn geopend.
  • Het infocenter is open van 13 uur tot 20 uur.
View Event →
Bokrijk Winteravonden
Dec
26
to Dec 30

Bokrijk Winteravonden

In museumdelen Kempen en Haspengouw nemen nostalgische kermisattracties je terug in de tijd.  In de schiettent mik je met vaste hand op staafjes of op de roos en je kracht testen doe je op de Kop van Jut!. Wie vindt de weg in het Spiegeldoolhof of durft de Cakewalk aan? Of liever een rustig ritje op het reuzenrad of de statige Grand Carousel, de kermisattracties staan garant voor uren familieplezier! Alles wordt opgeluisterd door muziek uit de draaiorgels en winterse hapjes en drankjes staan klaar. Als de avond valt geniet je van spetterend vuurwerk (om 19 uur)!

In de Oude Stad vertellen de muren een winters verhaal en is er een winterdorp op het marktplein (enkel van 26 tot 30 december). Bezoek ook zeker De sixties en beleef de kerstsfeer recht uit de jaren 60.

Om 17u30 en 20 uur is er een magische Vuurparade! Vuurdansers banen zich een vurige weg doorheen het museum, van museumdeel Kempen naar Haspengouw en terug. E-Volution is het nieuwste, mystieke vuurspektakel van het vuurgezelgschap De Oerspong. Bij hun terugkeer in het museumdeel Kempen brengen ze een afsluitende vuurschow vol dans, muziek en theater.

Wil jij kans maken op een Bokrijkabonnement voor het hele gezin? Post jouw favoriete foto  op facebook of instagram met de #winteravondenbokrijk en wie weet win je een gezinsabonnement 2018! Bekijk de voorwaarden van de wedstrijd.

Praktische info

Van 26 december tot en met 30 december, en van 5 januari tot en met 7 januari, telkens van 16 uur tot 21 uur.

  • De historische huizen zijn gesloten tijdens Winteravonden.
  • Museumdeel Oost- en West Vlaanderen is niet toegankelijk
  • Herberg St-Gummarus, De Superette Bokrijk, de snoepwinkel en de museumshop in het Openluchtmuseum zijn geopend.
  • Het infocenter is open van 13 uur tot 20 uur.
View Event →
Workshop Zuurdesembrood Bakken (Basis) (SOLD OUT)
Dec
12
9:00 AM09:00

Workshop Zuurdesembrood Bakken (Basis) (SOLD OUT)

DE+SUPERETTE_2016_BRUNCH-91.jpg

Zuurdesembrood bakken (basic)  

Tijdens de basisworkshop geeft Sarah Lemke je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood.  Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette werken we met een houtoven, maar Sarah legt je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je ‘gewone’ oven kan bakken. Het wordt een echt doe-workshop, niet te veel theorie en veel actie! 

Inbegrepen: een workshop met begeleiding door Sarah Lemke, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel, en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen. 

Opgelet: deze workshop wordt volledig in het Engels gegeven, het receptenboekje is in het Nederlands. 

Prijs: 158,74€

Helaas is de workshop helemaal volzet.  Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over nieuwe data.

View Event →