Back to All Events

[Uitgesteld] Atelier Oergranen @De Superette Bokrijk

  • De Superette Bokrijk Bokrijklaan Genk, Vlaanderen, 3600 Belgium (map)

Tijdens deze workshop geven we je een snelle maar intense kennismaking met het maken en bakken van zuurdesembrood met alternatieve graansoorten. Je krijgt meer uitleg over de verschillen tussen bijvoorbeeld spelt, rogge en tarwe en de gezondheidsvoordelen die deze kunnen bieden. Daarenboven gaan we dieper in op het verschil tussen steengemalen bloem en de meer conventionele maal methodes. We bakken 4 soorten brood: het klassieke tarwe boerenbrood met steengemalen bloem en meel, een speltbrood, een rogge broodje en een gerst pap brood.

Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel, en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen.
Opgelet: Deze workshop kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven, receptenboekje is in het Nederlands.