Back to All Events

Atelier Zuurdesembrood Bakken @De Superette Bokrijk

  • De Superette Bokrijk Bokrijklaan Genk, Vlaanderen, 3600 Belgium (map)

Tijdens deze vernieuwde versie van ons atelier zuurdesembrood bakken gaan we dieper in op het fenomeen zuurdesem en hoe je met succes een eigen natuurlijke desem aanmaakt en verzorgd. We doorlopen vervolgens alle stappen om tot een geslaagd basis brood te komen en gaan in op hoe je hier variaties van kunt maken. We maken en mengen verschillende degen, oefenen het opbollen en het vormen en bakken het samen in de oven. Je krijgt tips mee over het vormen van het brood en hoe het brood te bakken in je oven thuis. We gaan in op wat je verder nog kan doen met de desem die je over hebt na het bakken en gaan dieper in op de verschillen tussen diverse graansoorten. We zitten niet stil tijdens dit atelier: met de handen in het deeg leren we het meest!


Inbegrepen: een workshop onder begeleiding van 1 van onze bokrijk bakkers, een stukje van onze zuurdesem en je eigen starter van die dag, 1kg bio meel van onze molenaar om zelf thuis verder te werken, een rijsmandje van houtvezel, een bakkersspatel en een receptenboekje. 


Lunch, koffie/thee en zoets inbegrepen. Je krijgt ter plaatse een schort en handdoek om die dag te gebruiken. 


Opgelet: Breng zeker een draagtas mee voor al het brood dat je mee naar huis zal nemen.