Back to All Events

Bokrijk Winteravonden


  • Bokrijk Bokrijklaan Genk, Vlaanderen, 3600 Belgium (map)

In museumdelen Kempen en Haspengouw nemen nostalgische kermisattracties je terug in de tijd.  In de schiettent mik je met vaste hand op staafjes of op de roos en je kracht testen doe je op de Kop van Jut!. Wie vindt de weg in het Spiegeldoolhof of durft de Cakewalk aan? Of liever een rustig ritje op het reuzenrad of de statige Grand Carousel, de kermisattracties staan garant voor uren familieplezier! Alles wordt opgeluisterd door muziek uit de draaiorgels en winterse hapjes en drankjes staan klaar. Als de avond valt geniet je van spetterend vuurwerk (om 19 uur)!

In de Oude Stad vertellen de muren een winters verhaal en is er een winterdorp op het marktplein (enkel van 26 tot 30 december). Bezoek ook zeker De sixties en beleef de kerstsfeer recht uit de jaren 60.

Om 17u30 en 20 uur is er een magische Vuurparade! Vuurdansers banen zich een vurige weg doorheen het museum, van museumdeel Kempen naar Haspengouw en terug. E-Volution is het nieuwste, mystieke vuurspektakel van het vuurgezelgschap De Oerspong. Bij hun terugkeer in het museumdeel Kempen brengen ze een afsluitende vuurschow vol dans, muziek en theater.

Wil jij kans maken op een Bokrijkabonnement voor het hele gezin? Post jouw favoriete foto  op facebook of instagram met de #winteravondenbokrijk en wie weet win je een gezinsabonnement 2018! Bekijk de voorwaarden van de wedstrijd.

Praktische info

Van 26 december tot en met 30 december, en van 5 januari tot en met 7 januari, telkens van 16 uur tot 21 uur.

  • De historische huizen zijn gesloten tijdens Winteravonden.
  • Museumdeel Oost- en West Vlaanderen is niet toegankelijk
  • Herberg St-Gummarus, De Superette Bokrijk, de snoepwinkel en de museumshop in het Openluchtmuseum zijn geopend.
  • Het infocenter is open van 13 uur tot 20 uur.
Earlier Event: January 5
TheList Design & Food Market Hasselt
Later Event: January 12
TheList Design & Food Market Hasselt